July 18, 2008

KOLEKSI TERBAIK CABAI





Cabai satu nama yang cukup besar dan berpengaruh. Cabai merupakan kartunis wanita paling popular di Malaysia. Koleksi kartunnya Tiga Dara Pingitan sesuai dijadikan bahan bacaan anda. Tiga Dara Pingitan adalah karya terbaik Cabai sepanjang kariernya sebagai kartunis popular.

5 comments:

Demang Lebar Daun said...

Assalamualaikum,
Sapa yg buat blog ni? alahai, pandai2 je kata cabai satu nama besar..! yg aku tahu memang ada cabai besar selain cabai kecik. Gurau je...

Sebenarnya salah satu sebab aku bertahan dgn GG suatu masa dulu ialah sebab 3 Dara Pingitan. Tapi sekarang aku dah tua dan dah tak maintain lagi walaupun bagi aku GG sesuai utk semua peringkat umur dan sesiapa sahaja.

Apa khabar Jai? Dah kawin ke? Noi, Awa, Esah amacam? Dah beerapa anak?

Teringat aku masa di kampung dulu (remaja). Salah satu hidangan wajib di rumah aku ialah keluaran khas GG. Berebut2 member nak baca sebab masa tu bukan semua kengkawan yg sanggup beli setiap bulan (2x lak tu). Tapi aku sanggup ketepikan duit belanja utk GG.

Sebenarnya GG banyak jasanya dan banyak juga mengajar aku ttg kehidupan.

Tadi, aku cuba tinggal pesanan dlm blog Jaafar Taib tetapi gagal. Sesiapa yg kenal beliau tolong sampaikan salam aku kat dia. Terima kasih.

Rebana said...

hahaha..
insya Allah akan di sampaikan nanti.

Yinyin Hamid said...

salam..tau tak cmne nak dapatkan koleksi 3 dara pingitan tu? klu ada plz inform yin ye..mekasih :)

farrah niezam Zack said...

I nak beli semua koleksi ceri 3 dara pingitan...dah lama cari...klu ader tolong inform yer...

Ida Zura said...

Assalamuailaikum... mcamana nak cari koleksi Tiga Dara Pingitan?? Sangat suka ceritanya ..watak2 nya sangat ceria dan happy... ada 1 je koleksinya sampai skrg simpan...